Dobrý den.
Rád bych se tu zeptal odborníků. Vlastním dva founy Redmi Note 10 Pro EEA (sweet) se Stable ROM z oficiální distribuce. Telefony aktualizuji ručně (Recovery), hned jak Xiaomi vypustí oficiální aktualizaci. Ty stahuji z webu xiaomifirmwareupdater. com Na telefon šla v pohodě ručně instalovat i Stable Beta.Poslední takto ručně instalovaná nadstavba na oba telefony je Stable ROM V 14.0.3.0 (TKFEUXM) s bezpečnostní záplatou k 1.5.2023.
Problém je ten, že 14.7.2023 Xiaomi vypustilo pro RN10 Pro EEA MIUI Stable ROM V 14.0.5.0 (TKFEUXM) s bezpečností záplatou ke dni 1.7.2023. Doteď mi ani na jeden telefon tato aktualizace nedorazila přes OTA a pokud se ji pokusím ručně instalovat staženou ze zmíněného webu (Doplňkové funkce aktualizace mám zapnuty > Vybrat balíček aktualizací > stažený instalační soubor.zip/ Recovery přímo stažený prohlížečem v mobilu), tak to urputné hlásí Aktualizace nejde ověřit & Flash této verze ROM nelze provést. Zkoušel jsem oba telefony továrně zresetovat, ani poté se aktualizace přes OTA nenabídla. Nenabídla se ani při doporučované změně Oblasti z Česko na Švýcarsko nebo Polsko. Nabyl jsem tedy dojmu, že Xiaomi asi V 14.0.5.0 stoplo pro nějaký problém a čekal jsem, že vydá další, následnou verzi, která nainstalovat již půjde. Ta nová verze Stable ROM pro RN10 Pro EEA V 14.0.6.0 (TKFEUXM) byla vypuštěna právě včera 14.10.2023. Pokusil jsem se tedy ji do obou mobilů ručně nainstalovat a opět ta hláška Aktualizace nejde ověřit & Flash této verze ROM nelze provést. Vím, že verze MIUI nejde ručně instalovat tak, že nějakou přeskočím. Musí se instalovat jedna po druhé, tak jak byly za sebou vydávány.
Nevíte, kde by mohl být zakopanej pes nemožnost mobil aktualizovat? Předem díky za odpověď.
PS: Prosím neukamenujte mne. Píši tady "slohovou práci" proto, abych přesně popsal svůj problém.